Conferinta finala proiect “Mediere Proactivă în Sud-Est - drumul cel mai scurt din șomaj către un loc de muncă” POSDRU/100/5.1/G/77412 - judetul Constanta

Comunicat de presă
Conferinţa de închidere a proiectului
“Mediere Proactivă în Sud-Est - drumul cel mai scurt din șomaj către un loc de muncă”

Marți, 21 August, Asociaţia Europa pentru Dezvoltare Umană organizează la Hotelul Ibis, Sala Ovidiu, conferinţa de închidere a proiectului “Mediere Proactivă în Sud-Est - drumul cel mai scurt din șomaj către un loc de muncă” POSDRU/100/5.1/G/77412, proiect cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane” 2007-2013.

Proiectul a urmărit creșterea ratei de ocupare și facilitarea integrării pe piața muncii prin îmbunătățirea și extinderea competențelor profesionale ale șomerilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă din județul Constanța în vederea facilitării accesului și menținerea pe piața forței de muncă.

Pe parcursul celor  22 de luni de implementare, persoanele aparținând grupului țintă au beneficiat de măsuri active inovatoare, consiliere personală și profesională, un program de instruire în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă, comunicare, modalități de prezentare la interviuri, dezvoltare de abilități și a încrederii în sine, precum și un program de formare profesională în vederea dobândirii competenței de operator calculator. Tot în cadrul proiectului a fost organizat un program de “mediere activă” și un eveniment inovator, tip bursa locurilor de muncă, respectiv o “Bursă a locurilor de muncă și de formare profesională”, în care au fost aduși împreună persoane aparținând categoriilor de grup țintă vizate, potențiali angajatori, cât și furnizori de formare profesională.

În cadrul acestui eveniment, reprezentanții Asociației Europa pentru Dezvoltare Umană,  precum și ai organizațiilor partenere implicate în derularea proiectului, vor prezenta rezultatele înregistrate în urma acțiunilor desfășurate în perioada noiembrie  2010 – august 2012.

Conferința va reuni reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice, societății civile, reprezentanți ai mediului de afaceri precum și persoane aparținând grupului țintă.

Reprezentanţii mass media, interesaţi să participe la acest eveniment, sunt aşteptaţi la Hotel Ibis, Sala Ovidiu (Str. Mircea cel Batran nr 39-41) începând cu ora 15:30.

vezi toate stirile

NOUTATI
Nu sunt noutati disponibile
ANUNTURI IMPORTANTE
Nu sunt anunturi disponibile
EVENIMENTE
Nu sunt evenimente disponibile
DISCLAIMER
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Pentru informatii detaliate despre Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, va invitam să vizitati www.fseromania.ro
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro