Conferința de lansare a proiectului "Rural-EU-RO COMP"

În data de 26.06.2014, la Hotel Marshal Garden din Bucureşti, începând cu ora 12:30, Asociaţia Europa pentru Dezvoltare Umană a organizat conferinţa de lansare a proiectului ”RURAL EU-RO COMP – Competențe și Antreprenoriat la Standarde Europene în Mediul Rural”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Evenimentul, la care au participat peste 100 persoane, a avut ca scop prezentarea proiectului la începutul perioadei de implementare. Acest proiect vizează măsuri de creștere a ratei de ocupare a şomerilor şi se desfăşoară în parteneriat între beneficiar, Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umană (www.asoc-edu.ro) şi partenerul transnațional: ANESPO, Asociația Națională a Școlilor Profesionale, Portugalia.

Măsurile prevăzute în cadrul acestui proiect vizează șomeri din mediul rural din 4 regiuni de dezvoltare din România, respectiv din: Bucureşti Ilfov, Sud Muntenia, Centru şi Sud Est, judetele Argeş, Braşov, Bucureşti, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Tulcea.

Pachetele generale de activităţi includ:

  • facilitarea accesului la informare, orientare profesională iniţială privind piaţa muncii pentru 738 persoane ;
  • consiliere profesională personalizată pentru 517 persoane;
  • formare profesională - cursuri de competențe si cursuri de calificare pentru 420 persoane;
  • dezvoltarea a 20 de noi afaceri în domenii non-agricole din mediul rural.

Atât managerul de proiect, dna. Luminiţa Lazăr (AEDU), cât şi reprezentantul partenerului transnational, dl. Luis Costa (ANESPO) au prezentat în detaliu activităţile planificate în cadrul proiectului şi modul în care acestea vor contribui la atingerea principalelor rezultate așteptate în cadrul proiectului: beneficiarii proiectului vor avea noi oportunităţi pentru identificarea şi ocuparea unui loc de muncă, creşterea competenţelor, abilităţilor şi calificărilor profesionale, încrederii în sine şi a motivaţiei, generarea de noi locuri de muncă.

vezi toate stirile

NOUTATI
Nu sunt noutati disponibile
ANUNTURI IMPORTANTE
Nu sunt anunturi disponibile
EVENIMENTE
Proiectul RURAL EU-RO COMP la final

citeste mai mult

Practica in Portugalia RURAL EU-RO Comp

citeste mai mult

DISCLAIMER
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Pentru informatii detaliate despre Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, va invitam să vizitati www.fseromania.ro
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro