Program: Idei de afaceri pentru Infiintarea de activitati independente in mediul rural

ASOCIATIA EUROPA PENTRU DEZVOLTARE UMANA

LANSEAZA PROGRAMUL INTEGRAT "IDEI DE AFACERI PENTRU INFIINTAREA DE ACTIVITATI INDEPENDENTE ", in cadrul proiectului ”RURAL EU-RO COMP – Competențe și Antreprenoriat la Standarde Europene in Mediul Rural”

 - SESIUNEA 1 -

Programul Integrat „Idei de afaceri pentru Infiintarea de Activitati independente in domsnii non agricole in mediul rural” (Activitatea 9), este parte integranta a proiectului ”EU-RO COMP – Competențe și Antreprenoriat la Standarde Europene in Mediul Rural”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Fiind un proiect destinat dezvoltarii resurselor umane, respectiv sprijinirii persoanelor fara loc de munca (someri de diverse categorii), in vederea integrarii acestora pe piata muncii, programul integrat  „Idei de afaceri pentru Infiintarea de Activitati independente in domenii non agricole din mediul rural”, din cadrul proiectului Rural Euro-Comp, are ca si scop principal sprijinirea unui numar de 20 de someri din mediul rural, din cadrul persoanelor inregistrate in proiect, in vederea dezvoltarii unui plan de afaceri ce ar putea fi baza unei afaceri pe cont propriu, in domenii non agricole din mediul rural. Planul de afaceri vizeaza, printe altele, crearea de noi locuri de munca, in beneficiul persoanelor somere, inregistrate in cadrul proiectului, persoane care au urmat una din formele de formare profesionala implementate in cadrul acestuia.

In cadrul acestei sesiuni se pot inscrie doar persoane inregistrate in cadrul proiectului  ”RURAL EU-RO COMP – Competențe și Antreprenoriat la Standarde Europene in Mediul Rural”, din categorii de grup tinta, eligibile, din regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud-Muntenia, Centru si Sud-Est, judetele Brasov, Arges, Dambovita, Ilfov, Constanta si Tulcea.

CONDITII GENERALE DE PARTICIPARE:

-  participantii trebuie sa faca parte din grupul tinta inregistrat in proiect, din categoriile:

 • somer
 • somer de lunga durata
 • somer tanar

-  participantii trebuie sa fi absolvit unul din cursurile de formare profesionala organizate in cadrul proiectului pana la data la care se incheie evaluarea planurilor de afaceri..

-  persoanele inregistrate in proiect trebuie sa nu isi fi schimbat statulul de grup tinta, fata de cel de la data la care au fost inregistrate, respectiv sa nu fie angajate sau sa nu se fi inregistrat in alt proiect cu finantare nerambursabila UE sau de la bugetul de stat.

-  persoanele care se incadreaza la primele trei criterii si care doresc sa participe la aceasta sesiune de campanie, trebuie sa contacteze expertii regionali, din regiunea in care aplica si sa depuna o cerere de inscriere.

Persoanele care au participat la cursurile de antreprenoriat, organizate in cadrul proiectului, pot sa depuna planul elaborat in cadrul acestui curs, in conditiile in care considera ca acest plan este conform cu cerintele programului, prin simpla transmitere a acestuia prin e-mail, la adresa mentionata mai jos sau prin depunerea acestuia in una din locatiile mentionate mai jos, in termenul stabilit.

Participantii din cadrul proiectului care doresc sa participe pot sa solicite Ghidul General de derulare a programului prin e-mail, la adresa 134154@asoc-edu.ro (in mesaj se vor mentiona obligatoriu: NUME, PRENUME, LOCALITATEA DE DOMICILIU, JUDETUL) sau in una din locatiile urmatoare:

 • pentru regiunea Sud-Muntenia:
  • Sediul AEDU: Str. Mihai Eminescu Nr. 2, Mun. Campulung, jud. Arges.
 • pentru regiunea Sud-Est:
  • Centrul Regional de Antreprenoriat Social reg. Sud-Est: Str. Heracleea nr. 27, Com. Jurilovca, jud. Tulcea (utilizat ca si birou local pentru jud. Tulcea, in cadrul acestui proiect)
  • Biroul local Constanta, str. Zburatorului nr.4, Cam. 214, Mun. Constanta, jud.Constanta
  • Centrul Interregional Integrat pentru Competente, Calificari si Antreprenoriat,  Str. Diamant nr. 7, Eforie Nord, jud. Constanta
 • pentru regiunea Bucuresti-Ilfov:
  • Centrul Regional de Antreprenoriat Social reg. Bucuresti-Ilfov: Str. Barierei nr. 13, sector 1, Bucuresti (Utilizat ca si Centru/Birou local de Masuri Active)
 • pentru regiunea Centru:
  • Biroul local Brasov, Str. Nicolae Iorga nr. 20 ap. 4, Mun. Brasov, judetul Brasov

 

VA RUGAM SA CITITI CU ATENTIE GHIDUL GENERAL AL PROGRAMULUI SI SA URMATI PASII DESCRISI IN ACESTA!

GRAFIC ESTIMAT PENTRU DERULAREA SESIUNII 1 A PROGRAMULUI „Idei de afaceri pentru Infiintarea de Activitati independente”, DERULATA IN CADRUL ACT. 9:

 • termen limita pentru inscrierea in program, sesiunea 1: 20 martie 2015
 • termen limita pentru depunerea planurilor de afaceri in cadrul sesiunii 1: 17 aprilie 2015
 • perioada de evaluare a planurilor de afaceri depuse in cadrul sesiunii 1: 20 aprilie -4 mai 2015
 • termen limita pentru afisarea rezultatelor sesiunii 1 a programului: 4 mai 2015
 • termen limita pentru depunere de eventuale contestatii: 6 mai 2015
 • termen limita de solutionare a eventualelor contestatii: 8 mai 2015
 • publicare rezultate finale ale sesiunii 1: 11 mai 2015.

Graficul poate fi modificat in functie de necesitate. Orice modificare va fi publicata online pe acest site.

 

Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana

vezi toate stirile

NOUTATI
Nu sunt noutati disponibile
ANUNTURI IMPORTANTE
Nu sunt anunturi disponibile
EVENIMENTE
Proiectul RURAL EU-RO COMP la final

citeste mai mult

Practica in Portugalia RURAL EU-RO Comp

citeste mai mult

DISCLAIMER
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Pentru informatii detaliate despre Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, va invitam să vizitati www.fseromania.ro
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro