consiliere si orientare profesionala pesonalizata nevoilor grupului tinta

În perioada august-noiembrie, Asociația Europa pentru Dezvoltare Umană a derulat în cadrul activității 6 Informare, consiliere și orientare profesională pesonalizată nevoilor grupului țintă, o serie de sesiuni de consiliere pentru 100 de persoane înregistrate în grupul țintă al proiectului.

Sesiunile de consiliere au fost realizate in grup şi individual. Sesiunile de consiliere în grup, la care au participat 44 persoane, s-au ţinut în perioada septembrie-octombrie 2011, în  localităţile Tuzla, Mangalia şi Hîrşova. Sesiunile de consiliere individuală, pentru 56 persoane, au avut loc în perioada august-noiembrie 2011, în localitatea Constanţa, la Centrul de Resurse şi Asistenţă pentru Stimularea Ocupării Forţei de Muncă (CReASO).

Scopul fundamental al orientării/consilierii profesionale carieră este de a evalua potenţialul unei persoane, de a oferi sfaturi asupra modului cum se poate ajunge la cele mai bune opţiuni  în alegerea unui traseu profesional şi, în final creşterea capacităţii unui individ de a decide în legătură cu propria carieră. Activitatea de consiliere a şomerilor din grupul ţintă s-a axat, în mare masură pe investigarea opţiunilor individuale în strânsă legatură cu interesele şi aptitudinile persoanelor din grupul ţintă.

În urma activităților de consiliere individuală și/sau de grup, 28 de persoane vor fi îndrumate către o formă de instruire profesională, iar 60 de persoane către continuarea activităților de mediere, în vederea obținerii unui loc de muncă sau a participării la formare profesională continuă pentru creșterea șanselor de acces pe piața muncii.

vezi toate stirile

NOUTATI
Nu sunt noutati disponibile
ANUNTURI IMPORTANTE
Nu sunt anunturi disponibile
EVENIMENTE
Nu sunt evenimente disponibile
DISCLAIMER
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Pentru informatii detaliate despre Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, va invitam să vizitati www.fseromania.ro
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro